Fløjter på tværs

Så er vi i gang! Sammen med fløjtelærer Anne Fontenay har jeg taget initiativ til projektet Fløjter på tværs, der med afsæt i hjemmesiden www.floejterpaatvaers.dk og en tilhørende Instagramprofil sætter fokus på fløjtepædagogik og dansksproget undervisningsmateriale for fløjtenister i alle aldre. Hjemmesiden er stadig under opbygning, men idéer er der masser af, så der skal nok blive fyldt godt på hen ad vejen.

Med Fløjter på tværs har vi et håb om at få sat gang i en løbende diskussion med gensidig sparring med andre fløjtelærerkolleger vedr. dansksprogede materialer til brug i fløjteundervisningen, men også om andre fløjterelaterede emner som f.eks. metoder og instrumenter. Det er ligeledes vores ønske, at Fløjter på tværs også kan bruges af både fløjteelever og fløjtespillere i alle aldre.

Jeg glæder mig over, at vi allerede nu er begyndt at få positive tilbagemeldinger fra vores kolleger på projektet Fløjter på tværs, og jeg ser frem til, at vi kan bruge hinanden noget mere – til gensidig inspiration for både store og små.

Posted in Blog og hjemmeside, Fløjte, Fløjtepædagogik, Fløjter på tværs, Undervisning | Leave a comment

“Nu er dagen fuld af sang” – sangaften med sange af Carl Nielsen og Jeppe Aakjær

Tirsdag den 10. marts kl. 19.00 danner Otterup Kirke rammen om en sangaften med fokus på Carl Nielsen og Jeppe Aakjær. Hvem kender ikke ørehængeren “Jens Vejmand”, der i begyndelsen af forrige århundrede opnåede enorm popularitet og i en periode var en decideret landeplage? Og mon ikke de fleste kender melodien til “Jeg bærer med smil min byrde”? Begge sange findes i Højskolesangbogen og synges stadig den dag i dag – mere end et århundrede efter deres tilblivelse. Ordene er af Jeppe Aakjær, og melodierne er af Carl Nielsen. De to herrer har samarbejdet om flere sange, hvori livsvilje og livsvilkår er temaer, der går igen. Ved sangaftenen i Otterup Kirke vil museumsinspektør Ida-Marie Vorre og musikskolelærer Christina Enig i ord og toner fortælle om de sange, som Jeppe Aakjær og Carl Nielsen sammen har bidraget med til den danske sangskat, og Otterup Kirkes organist, Preben Holmberg, vil akkompagnere fællessangen. Der er fri entré, og alle er velkomne.

Sted: Otterup Kirke, Bakkevej 2a, 5450 Otterup.
Dato og tid: Tirsdag den 10. marts 2020 kl. 19.00.
Fri entré.

Posted in flute, Fløjte, Sangaften, song evening | Leave a comment

Har du lyst til at spille i fløjteensemble?

Eller vil du hellere gå til fløjteundervisning? Det er nu muligt at tilmelde sig mine forårshold i Paarup Aftenskole i Odense, og jeg glæder mig til at byde velkommen til både nye og gamle kursister i fagene tværfløjte og fløjteensemble. Undervisningsdagen er mandag, men tøv ikke med at kontakte mig, hvis du foretrækker et andet undervisningstidspunkt, eller hvis du f.eks. har skiftende arbejdstider, så du ikke har mulighed for at møde op hver uge. Det plejer at være muligt at finde løsninger, der tilgodeser alle parter, og det er også hensigten denne gang. Undervisningen begynder mandag den 13. januar 2020. Ses vi?

Posted in Fløjte, lessons, teaching, Undervisning | Leave a comment

Musik fra begyndelsen af det 20. århundrede

Den tyske komponist Paul Hindemith (1895-1963) skrev sin Sonate for fløjte og klaver i 1936, og værket skulle uropføres af fløjtenist Gustav Scheck og pianist Walter Gieseking ved en koncert i Berlin samme år. Dette blev dog ikke til noget, for myndighederne forbød koncerten, og i stedet for blev sonaten uropført i Chicago med fløjtenist Georges Barrère og Hindemith selv ved flygelet. Sidenhen er Hindemiths Sonate for fløjte og klaver blevet et af de store mesterværker inden for fløjtelitteraturen, og den dag i dag bliver sonaten stadig ofte opført rundt omkring i verden. Sonaten er også på programmet, når fløjtenist Christina Enig og pianist Claus Ladekjær Wilson spiller koncert torsdag den 23. august 2018 kl. 17.30 i Fredens Kirke i Skibhuskvarteret i Odense. Udover Hindemiths Sonate består programmet af værker for fløjte og klaver af François Borne, Sigfrid Karg-Elert og Philippe Gaubert. Der er fri entré til koncerten, og alle er velkomne.

Sted: Fredens Kirke, Skibhusvej 166, 5000 Odense C.
Dato og tid: Torsdag den 23. august 2018 kl. 17.30.
Fri entré.

Posted in concerts, flute, Koncerter | Leave a comment