Musik fra begyndelsen af det 20. århundrede

Den tyske komponist Paul Hindemith (1895-1963) skrev sin Sonate for fløjte og klaver i 1936, og værket skulle uropføres af fløjtenist Gustav Scheck og pianist Walter Gieseking ved en koncert i Berlin samme år. Dette blev dog ikke til noget, for myndighederne forbød koncerten, og i stedet for blev sonaten uropført i Chicago med fløjtenist Georges Barrère og Hindemith selv ved flygelet. Sidenhen er Hindemiths Sonate for fløjte og klaver blevet et af de store mesterværker inden for fløjtelitteraturen, og den dag i dag bliver sonaten stadig ofte opført rundt omkring i verden. Sonaten er også på programmet, når fløjtenist Christina Enig og pianist Claus Ladekjær Wilson spiller koncert torsdag den 23. august 2018 kl. 17.30 i Fredens Kirke i Skibhuskvarteret i Odense. Udover Hindemiths Sonate består programmet af værker for fløjte og klaver af François Borne, Sigfrid Karg-Elert og Philippe Gaubert. Der er fri entré til koncerten, og alle er velkomne.

Sted: Fredens Kirke, Skibhusvej 166, 5000 Odense C.
Dato og tid: Torsdag den 23. august 2018 kl. 17.30.
Fri entré.

This entry was posted in concerts, flute, Koncerter. Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.